PIKANTE TRANSFER VAN FEYENOORD NAAR PSV VOOR WELLENREUTHER AFGERADEN

Timon Wellenreuther moet niet te snel voor een transfer van Feyenoord naar PSV kiezen, zo vindt Ed de Goeij. De 25-jarige doelman werd recentelijk in verband gebracht met diverse clubs in Europa, waaronder PSV. Na afloop van het duel met Fortuna Sittard (0-1 winst) sprak Wellenreuther vervolgens zijn wens uit om ook volgend seizoen eerste doelman te zijn. Door blessureleed van eerste doelman Justin Bijlow speelt de Duitser momenteel, waardoor een vertrek aannemelijk is als hij weer op het tweede plan belandt.

Volgens De Goeij moet Wellenreuther wachten op de plannen van Feyenoord en niet te snel een besluit over zijn toekomst maken. "Hij is topclubwaardig, maar ik zou nog even wachten als ik hem was", stelt de oud-international, die daarbij de toekomst van Bijlow in ogenschouw neemt. "Wie weet vertrekt Justin wel en dan is hij dus gewoon de eerste keeper."

Eerder bracht FeyenoordTransfermarkt het nieuws dat PSV toenadering had gezocht met Wellenreuther

, die in principe tot medio 2025 vastligt bij Feyenoord. Er zou naar verluidt ook belangstelling zijn uit Frankrijk, Duitsland en Italië, maar er is geen sprake van concrete interesse. Hetzelfde geldt voor PSV, dat ook nog niet op het punt staat om door te pakken. Wellenreuther vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,2 miljoen euro.

Lees ook:

Overbodige PSV'er mag tóch hopen op langer verblijf in Eredivisie

In een interview met ESPN reageerde Wellenreuther op de interesse van PSV en zijn toekomst.

"Ik heb er wel iets over gehoord, maar ik weet het niet", zei hij over de belangstelling van de Eindhovenaren, waarna hij de vraag kreeg over volgend seizoen. "Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord. Ik denk dat niemand die iedere dag traint graag op bank zit. Soms moet je die rol accepteren, maar volgend jaar wil ik eerste keeper zijn."

Wellenreuther moest aan het begin van het seizoen zeven wedstrijden keepen, toen Bijlow zijn pols brak op de training. Nadat de Oranje-international terugkeerde, moest de ervaren goalie weer plaatsnemen op de bank. In februari sloeg echter het noodlot opnieuw toe en raakte Bijlow geblesseerd aan zijn kuit. De teller van Wellenreuther staat zodoende dit seizoen op 24 optredens, waarin hij 18 tegendoelpunten moest incasseren en 12 keer de nul hield.

2024-04-19T06:11:54Z dg43tfdfdgfd